設為首頁收藏本站

[香港討論區] 吸水停玩墨湘聲明,賺錢,組強方法(絕密暴光) [複製鏈接]

土星

dont get fool again,dont get f

T點
EGJ分
post返了,希望幫到大家,e個係多月前嘅版本,e+用衣個方式唔知強唔強到,喜歡可以試下~ 遲d會我會出新組強post的,敬請期待

吸水停玩墨湘聲明

從今日起,本人會停玩(吸水)此帳號,原因有2個:

本人ac的所有貴重物品俾朋友盜走,損失過40憶
本人下年預計升讀大學3年,但近日成績不理想,導致家人擔心

在本人停玩墨湘前,會向大家暴光墨湘的組強祕密及墨湘的賺錢方法,
此舉有可能會令部分貨品價格下降,但對新手或不懂賺錢的來說是很大的幫助.

賺錢的方法:
對新手而言,賺錢的方法有幾種,
第1買點然後賣輕符,回城等去賣)/打怪以賺取資金:1e/800m(左右),以作買賣,(高價賣出,低價
買入),買的東西集中於1些會升值的物品(絕版的金武,c頭,金晶甲,等等)
(重點是因應市場需求而買入唔同貨品)--轉生其間買入壓等用品,假期專賣新手用品(21,36,41裝)(法師1擊手,1擊暗,金火令),所以提升組合與強化是很重要

對高手而言:帶升,賣經都是賺錢的方法,不過重要的是高手可以利用等級優勢而組強不同裝備(組強除了計組強的lv外,還計實質個人lv)

組強的方法:組合 組合的方法有幾種,在於你組合的理由是為了出售,還是自用.
                 要組裝用於出售的話,時間是很重要的,要短期內組出多件裝,           
         ,我建議有無招人用’無招’方法來組合,方法就是:每組防身,
                  +1/+2/+3…前出無招,再按組合,就能有快又有效率地組裝.

對於沒有無招人人而言,也不要灰心,你可以用組石的方法來
         組裝,最簡單的方法是組大石,有成功/成功/成功,,即漣3次後
         上防身/+1/+2/+3,,對組低lv裝,(即1-41)效果不錯

但是最重要的是看看組石時順不順,組石黎來黎去都係
1)        成功,成功,成功........
2)        成功,失敗,成功,失敗….
3)        失敗,失敗,失敗…..
4)        爆,爆,成功.失敗(給人感覺好亂)
(組高lv裝的話,用2-3漣爆公式組,會更有效)
不論係強化,定系組合,都係1個巡環,絕對冇話好唔好運,大家唔好唔記得,墨湘只係1個個程式罷了

墨湘的強化,都係大同小易,
我強化的方法有幾種: 1把41刀的頂值係55,所以用10去強的頂係5.5=5 用5去強的話自然頂=2 ,強化的方法有3漣頂, 或 2,1,2,1 等 不過上次維護雲起好似改左d野,玩3漣頂(即用5個去強41武的話看見有:2,2的話就可能下1個都係頂,不過最近玩2,1,2,1,即看見個數係 2,1,就強,有機會係頂,不過用e個方法的話,強好3樣野後,個數就會無端端好差,可能用e個方法強20次都唔會成功,唔過唔好唔記得強化都係個巡還黎,所以我建議你強好3次後用70個石去洗,就係分70個石,1次用1個石去強,強70次.

(強化時身上唔好有其他野,強火介時最好著住火介)
強化時放石時間要1致,方晒石係用個箭咀指下要強個武器,個感覺覺得ok就去強

強化的地方都好重要,以下圖會顯出,強白字武的地方/綠字武的地方

強綠字武同白字武方法唔同,唔好試數,1次放 100/100去強,不過放石的時間,放完石後按強的時間好重要,我建議放石時慢慢放,不過唔好超慢,放完後等1陣,
(10秒到)不過唔好特地數,係睇feeling 就去強

不過強6字鞋個方法就唔同,強時(強化)/(金鐘) 1齊按,強個數會幾好

當然,要組強好的話,完組強係好重要的

此 post係會更新的,如果我諗鍍3仲有咩流左的話

識吸水的人歡迎+我msn:joshuachukahei@hotmail.com

馬上成為17T17P資訊網粉絲!

土星

玄月

T點
EGJ分
5明→→→→1把41刀的頂值係55,所以用10去強的頂係5.5=5 用5去強的話自然頂=2
唔明 underline個句, 咩用10去強, 用咩10 ??

琴日都聽到你在蘭州 講比衰人騙的事了,  d 人連朋友都呃, 佢地應該 不開心。

祝你順利上大學啦 and 謝謝分享你的心得啦

p.s. 你身在美國 點buy 點數 ? 上網buy ??

土星

dont get fool again,dont get f

T點
EGJ分
多謝你,我冇咩點買點,買過幾次,,不過都係用係輕符果d無聊野道,我細老住係香港,佢幫我買,返香港比返$佢

T點
EGJ分
希望你可以升到大學la

土星

玄月

T點
EGJ分
你同我強野方法,地方都 有d5同

我覺得開封某個位 好正, so 我只去開封
我又覺得快放stones入去, 會好d
另外, 如:強火戒, 我會用刀手去強, 相反亦然

有人聽說, 強化時 爆齊功, 開齊金中 個d,
我試過幾次, 次次都衰

所以我又認為 乜都5開, 連寵都5鬼開會掂 d

好難講, 大家都play左ms咁耐, 各家有自己的way了

T點
EGJ分
絕版的金武,是什麼啊-,-  有絕版咩?

T點
EGJ分
其實組強方法可能個個人都唔同
但參考下你篇野ge方法都好
見到你好有心打出黎~
thx

祝君早日順利升學:)

土星

T點
EGJ分
haha確實有好多方法的

土星

T點
EGJ分

回復 2# land 的帖子

sor頭先見唔到果句,因為把武器嘅攻擊力冇可能有點數,所以+2.5=+2/+3.1234567=+3

土星

玄月

T點
EGJ分
原帖由 CHU_JOSHUA 於 2009-3-25 08:14 AM 發表
sor頭先見唔到果句,因為把武器嘅攻擊力冇可能有點數,所以+2.5=+2/+3.1234567=+3

死, 都係5太明, 我要再番看一次先 領悟下先

= =唔係你see 5到, 係我"用編輯功能" 哈

仲有, 我掛住邊看邊回你post, 忘了樣好重要的未寫

謝謝你咁有心機打篇新手教路法, 仲整埋咁整齊的圖, 有晒紅框, 好細心啊 ^^ sweet sweet

xxxxxxxxxxxxxx

p.s. 我5明你話 咩用10去強, 用10舊stone ?

土星

T點
EGJ分

回復 10# land 的帖子

sweet sweet -3-謝你囋我,哈哈, 其實大部分用5個得 ,除非 頂強唔過40的武器就用10去強,都係睇比例姐

T點
EGJ分
原帖由 1234 於 9999-9-99 99:99 發表

小弟在此先說明
人物等級4x 組合30
今天幫幫會裡面的人點出41+9刀的心得
大家常常說 金字塔 代墊法
其實很重要 可能有些人覺得 運氣才是最重要的
當然 我也不會說運氣不重要 一切都是命= =
------------------分割線----------------------
首先 幫友說叫我幫點裝 他就去開封買了10把的41刀(真有錢)
於是來到了蘭州 他拿了刀跟200科高紫給我
當然我一開始也是用金字塔點法
還蠻幸運的 10把過8把+1
再用一次 剩5把+2 有點給他......!!
後來點+3也是用金字塔 一直到最後 剩下3把+5
當下我的幫友心都涼了一半了= =
我問他還要點嗎
他說 拼了 不管他 我就開始用我個人覺得好點的點法下去點
可能有點類似代墊法的方法
首先 我就先買了2把5級刀加上剩下的41+5刀3把 總共5把刀
接下來先分解玉 全部轉紫玉或七星玉
然後用洗玉的方式 連2次失敗的時候 丟上5級刀
如果過+1就丟41刀 沒過就在丟5級刀
如果沒過得時候再重複點5級刀的時候 出現連續失敗2次就丟41刀
過的機率蠻高的(個人覺得)
就這樣 一路點下來 3把都+8 (不虎濫)
當然5級刀買了很多把= =還點到5+9刀@@(這算賽嗎)
後來點+9的方式就不一樣了
我一開始也用這個方法點 但是....粉碎了1把@@
我就改用洗玉的方式 先準備5科紫玉或七星玉 先把5科玉都分開成1科1科的放
開始轉玉 紫玉轉七星 七星轉紫玉 一直轉 直到一次粉碎
別急著丟裝備 粉碎後再丟一科玉上去轉 如果是失敗 才丟刀 我是這樣點出41+9的
但是如果連2粉 不要丟喔 會跟著粉= =
這也是我個人的心得
後來41+9刀就給他了 他把剩下的41+8刀1吧送給我了= =
我是不是人太好阿 應該給他41+8才對 41+9我應該留著(是不是!?)
這是我今天點41刀的心得 該天有機會再點裝 再把心得PO上來給大家
當然 這個方法 我會多試試幾次 如果 有80%↑成功率的話
我會把點裝的感覺跟各位說明的

呢個係我係某一次無聊上網搵野既 搵到既組合心得

吾知又岩吾岩呢..........

你強化果度 我明你up乜- - 不過呢 好似複雜左小小對某D人黎講

but THZ 希望你可以有好既成績

T點
EGJ分
雖然我唔係好明講咩...但..祝君有好既成績:)

火星

^回憶最初^

T點
EGJ分
吸水哥,你唔玩拿....
咁可惜....你比爆左ac黎...?
我add你msn傾啦
墨魂 - 0o回憶o0
- 直衝70呀
- 努力升技
- 努力打技點
Yo Man 你好靚仔@@

T點
EGJ分
原帖由 CHU_JOSHUA 於 2009-3-25 15:51 發表
吸水停玩墨湘聲明

從今日起,本人會停玩(吸水)此帳號,原因有2個:

本人ac的所有貴重物品俾朋友盜走,損失過40憶
本人下年預計升讀大學3年,但近日成績不理想,導致家人擔心

在本人停玩墨湘前,會向大家暴光墨湘的組強祕 ...

好精彩的文章. 連我老婆都愛上你 -3-
有點要補充, 個組合90%都係隨機的, 
個程式好大可能用 (時間 + 地點 + 人數 + 組合lv + 人仔lv ) x 組合幾率 = 決定用邊個組合類別 (成功 成功 失敗 成功 x x x ) o甘

其他好多我都5知, 但應該會去試。
thanks 你的無私分享.

土星

玄月

T點
EGJ分
原帖由 火之爵影 於 2009-3-25 09:44 AM 發表

好精彩的文章. 連我老婆都愛上你 -3-
有點要補充, 個組合90%都係隨機的, 
個程式好大可能用 (時間 + 地點 + 人數 + 組合lv + 人仔lv ) x 組合幾率 = 決定用邊個組合類別 (成功 成功 失敗 成功 x x x ) o甘

其他 ...

我幾時愛上佢呀 /.\ 傻左呀 老公

T點
EGJ分
好勁!!多謝!!!!

T點
EGJ分

回復 1# CHU_JOSHUA 的帖子

除了有你分享買賣、組合經驗以外...
我看不懂PO那幾張圖是什麼意思!?

T點
EGJ分
支持!支持!
有緣再聚!
學業要緊.+油.:)

T點
EGJ分
-3-吸水哥哥好慘哦,比朋友爆左ac,你有兩隻花仙,咁就比人偷左,真可憐,不過我都唔係好得你幾多我一開始都比人爆左兩次ac,今日又比人昆左200$hk-3-
但我唔知點解我都仲玩墨湘,可能唔捨得我d朋友喇,不過你升大學,事業為重呀^v^遲d記住add返我呀,我係o0天e南0o^v^唔好唔記得我呀>"<得行搵下我傾計都好~

T點
EGJ分
支持下~~~ 好文章
湘雲: 風雪雁 (40LV)
        Hydro (21LV)

T點
EGJ分
祝你學業進步啦

T點
EGJ分
用5個去強41武的話看見有:2,2的話就可能下1個都係頂,不過最近玩2,1,2,1,即看見個數係 2,1,就強,有機會係頂,不過用e個方法的話,(((強好3樣野後))), 個數就會無端端好差
,(((強好3樣野後))),邊3樣野??? 我想問強綠裝強在1次係頂之後 立刻再係個個地方再強係唔係有一次頂強之後 就點再強到出唔到好數字???我有時強在1次好之後個日成日再點強到強唔好-o-

強在2,1,2,1,即看見個數係 2,1,就強 係強1次100 定係連續強到個數岩??

土星

和平

T點
EGJ分
有無用祝福石tip屎@@?
w w w w w w w w

T點
EGJ分
原帖由 小哥仔 於 2009-3-27 08:00 發表
用5個去強41武的話看見有:2,2的話就可能下1個都係頂,不過最近玩2,1,2,1,即看見個數係 2,1,就強,有機會係頂,不過用e個方法的話,(((強好3樣野後))), 個數就會無端端好差
,(((強好3樣野後))),邊3樣野??? 我想問強綠裝強 ...

可以問一下嗎?? 這句是神麼意思 我看好久都看不懂
用5個去強41武    用5個是5個神麼...怎會看見2,2
一般強武器不是應該是就+55或者更少嗎??怎會出現2,2

T點
EGJ分
好多謝你比咁多資料比我地d玩家
你d朋友咁冇品架..
死黨d野都昆??
祝你大學畢業!!!
加油!!!

T點
EGJ分
原帖由 懂得珍惜 於 2009-3-27 08:56 發表

可以問一下嗎?? 這句是神麼意思 我看好久都看不懂
用5個去強41武    用5個是5個神麼...怎會看見2,2
一般強武器不是應該是就+55或者更少嗎??怎會出現2,2 ...

樓主 好心, 但文字表達麻麻地

我諗佢意思話 5個 = 5粒石 ...
不要問,有腦要用
自己試,無腦無計

土星

T點
EGJ分
to archun,我唔會去爭你,因為到e+我仲當你係我個好朋友,你因為感block左我,我好唔開心,我好明白,你唔會去出賣我,你都會有苦衷,你有咩事,我會去幫你,因為大家係friend,我個人1向視金錢為糞土,唔係因為我有錢,因為我覺得金錢比起情黎講1點也不重要,你爆我ac為左去旅行,你樂意比你爆,不過要應成我,好好照顧你女朋友,請去1個愉快的旅行,你的朋友,吸水

T點
EGJ分
視金錢為糞土呢樣野我做唔到真偉大~

T點
EGJ分
多謝分享
祝你成功升讀大學 成績優異